Spitalul Clinic Județean Mureș a fost inclus în Campania “Bun venit pe lume” derulată de Organizația Salvați Copiii, al cărei scop este dotarea cu incubatoare a 15 maternități din România.

Campania se va desfășura în perioada octombrie-decembrie 2012 și are ca obiectiv strângerea de fonduri pentru dotarea maternităților din 15 orașe.

“În primul rând, aș dori să adresez sincere mulţumiri Oragizației Salvați Copiii pentru includerea Spitalul Clinic Județean Mureș în campania “Bun venit pe lume”, precum și tuturor celor care au participat și vor participa la acest act binevol de caritate. Apreciem foarte mult initiativa Organizației Salvați Copiii de a dota cu incubatoare 15 maternități din România, printre care și cea a spitalului nostru. Campania “Bun venit pe lume” este una emoționantă, așa cum au caracterizat-o si inițiatorii ei, iar în astfel de situații înţelegerea şi bunăvoinţa celor din jur pot face minuni. Noua aparatură care va fi donată ca urmare a derulării acestei campanii vine atât în sprijinul pacienţilor, cât şi al medicilor”, a declarat doamna Dr. Konrad, managerul Spitalului Clinic Județean Mureș.

Din datele furnizate de Direcția de Sănătate Publică Mureș, județul Mureș se situează sub media națională în ceea ce privește mortalitatea infantilă, cu un procent de 9,05/mia de născuți vii, față de 9,4/mia de născuți vii (media pe țară). În anul 2011, în județul Mureș s-au născut vii 5854 de copii, numărul deceselor sub un an fiind de 53.

În încheiere, Dr. Konrad i-a încurajat pe români să contribuie cu donaţii prin sms sau pe site-ul Organizației Salvații Copiii pentru că, într-adevăr, prin dotarea cu incubatoare a maternităților, sporim şansa la viaţă a copiilor nostri.