Începând de azi, pacienții se pot adresa pentru consultații de specialitate celui mai modern cabinet de pneumologie, dotat la standarde europene, din cadrul Ambulatoriului Integrat al Secției de Pneumologie a Spitalului Clinic Județean Mureș.

Modernizarea și dotarea acestui cabinet s-a făcut în cadrul Proiectului “Ambulatoriul integrat al Clinicii de Pneumologie – o poartă deschisă spre sănătatea oamenilor”, derulat de Spitalul Clinic Județean Mureș și finanțat de Rompetrol în cadrul programului “Împreună pentru fiecare”.

Scopul acestui proiect a fost renovarea, reabilitarea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Secției de Pneumologie a Spitalului Clinic Județean Mureș, în vederea creșterii capacității Secției Pneumologie de a furniza servicii medicale complexe și neinvazive în ambulatoriu atât pentru populația din județul Mureș, cât și pentru județele limitrofe. De asemenea, existența acestui cabinet modern în cadrul spitalului va determina scăderea presiunii la internare în secția de Pneumologie, precum și ameliorarea diagnosticului bolilor respiratorii acute și cronice, în paralel cu monitorizarea mult mai eficientă a tratamentului de lungă durată în bolile cronice.