Aproape 450 de mureșeni și-au testat gratuit glicemia la Policlinica 2 din cadrul cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș, în zilele de 15-16 noiembrie.

Dintre persoanele care s-au adresat în aceste zile la punctul de recoltare din cadrul Policlinicii 2, 50 sunt persoane monitorizate și luate în evidență ca fiind diabetice. De asemenea, 72 de persoane au fost depistate cu glicemii foarte mari (cazuri noi care nu se știau ca fiind diabetici) și îndrumate spre investigații mai amănunțite.

Această acține de testare gratuită a glicemiei, organizată de Spitalul Clinic Județean Mureș, a avut ca scop sensibilizarea și informarea populației generale din Tîrgu Mureș cu privire la importanţa prevenţiei diabetului şi cunoaşterea factorilor de risc care determină apariţia bolii, precum şi îmbunătăţirea vieţii persoanelor cu diabet.

Medicii subliniază că diabetul zaharat poate fi controlat prin respectarea unor reguli elementare. Astfel, în 9 din 10 cazuri de diabet complicațiile pot fi prevenite prin: menţinerea greutăţii sub control, exerciţii fizice regulate, dietă sănătoasă şi renunţarea la fumat.

Având în vedere succesul acestei acțiuni, Spitalul Clinic Județean Mureș își propune ca și pe viitor să organizeze astfel de campanii de prevenție atât pe diabet, cât și pe alte boli cronice.