Asociația Samaritenilor din România a inițiat un proiect umanitar al cărui scop este strângerea de fonduri și donarea acestora copiilor internați în Preventoriul TBC Copii din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș.

Astfel, în data de 13 decembrie 2012, ora 16.00, la Teatrul Național va avea loc un spectactacol “Copii pentru copii” susținut de 250 de copii preșcolari și școlari și care constă în scenete, dansuri și colinde de Crăciun. Banii adunați din susținerea acestui spectacol vor fi donați, sub formă de bunuri, Preventoriului TBC Copii.

“Apreciem foarte mult initiativa Asociației Samaritenilor din România de a organiza această acțiune cu scop caritabil și le multumim sincer pentru includerea Spitalului Clinic Județean Mureș în acest proiect. Totodată aș dori să-i felicit pe cei 250 de copii minunați care mâine vor susține programul artistic pentru ajutarea copiilor care provin din familii defavorizate”, a declarant Dr. Konrad Judith, managerul SCJM.

Preventoriul TBC Copii din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș are o structură de 62 de paturi și asigură prevenirea și combaterea îmbolnăvirii de tuberculoză la copii, precum și îngrijirea copiilor foști bolnavi de tuberculoză stabilizați clinic și necontagiosi.

În acest moment, în Preventoriul TBC sunt adăpostiți 36 de copii, cu vârsta cuprinsă intre 3 si 14 ani, provenind din familii defavorizate, și ai căror părinți au fost sau sunt bolnavi de TBC.

În cadrul Preventoriului TBC, copiii beneficiază de supraveghere medicală permanentă, asigurarea chimioprofilaxiei, cazare, masă și echipamente, educație școlară în unitatea de învățământ proprie (gradiniță și școală).

Copiii internați în Preventoriul TBC sunt copii contacți din focare TBC, copii cu viraje tuberculinice, copii predispuși la îmbolnăviri de tuberculoză, copii care au refăcut tuberculoza (pulmonară sau extrapulmonară) care sunt stabilizați clinic și necontagioși, dar au risc de recădere.

Preventoriul TBC Copii din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș beneficiază de un sistem de încălzire centrală proprie, precum și pentru prepararea apei calde.

Pentru a ajuta la îndeplinirea obiectivului acestui proiect filantropic, respectiv strângerea de fonduri și ajutarea copiilor defavorizati din Preventoriul TBC Copii, vă așteptăm mâine, la Teatrul Național, începând cu ora 16.00, la spectacolul susținut de cei 250 de copii.