Clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş a fost dotată cu aparatură modernă, de ultimă generaţie: un biomicroscop cu camera de luat vederi şi un tonometru non-contact necesar diagnosticării pacienţilor cu glaucom. Cele două aparate au fost puse deja în funcţiune, conducerea Spitalului Clinic Judeţean Mureş şi Clinicii de Oftalmologie precizând că investiţia era extrem de necesară în condiţiile în care personalul medical au utilizat până în prezent aparate care erau depăşite din punct de vedere medical.

Este vorba despre un biomicroscop modern care are ataşat o camera şi un calculator pentru arhivarea datelor pacientului cu privire la afecţiunea oftalmologică. Acest aparat la care facem referire este de ultimă generaţie şi este dotat cu toate anexele necesare, care, aşa cum precizam înainte, are posibilitatea de fotografiere şi arhivare, ceea ce înseamnă că un pacient, care prezintă o tumoră la nivelul ochiului, poate fi mult mai bine monitorizat în timp, astfel încât specialistul oftalmolog să poată observa clar stadiul afecţiunilor oculare.

Trebuie precizat de asemenea că biomicroscopul va fi utilizat şi pentru instruirea medicilor rezidenţi şi a studenţilor care vor putea vedea exact tipurile de afecţiune tratate în Clinica de Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

Cel de-al doilea aparat este un tonometru, un aparat de măsurare a tensiunii oculare care se efectuează nu prin contact direct, ci cu ajutorul unui jet de aer. Acest procedeu prezintă o sumă de avantaje. În primul rând ochiul pacientului nu vine în contact cu niciun fel de dispozitiv, care ar putea să-l deranjeze sau să-I creeze un disconfort. Nu se pot transmite infecţii prin acest procedeu, iar unul dintre cele mai importante beneficii ale realizării măsurării tensiunii cu jetul de aer este faptul că pacientul nu are nevoie de anestezie, înlăturând astfel neajunsurile la care erau supuşi pacienţii până acum.

Îi îndrum pe pacienţii suferinzi de afecţiuni oculare să se adreseze cu toată încrederea către Clinica de Oftalmologie a SCJ Mureş, unde pot beneficia în mod direct de dotările moderne prezentate şi profesionalismul personalului medical care îşi desfăşoară activitatea în această clinică.

În calitate de manager al SCJ Mureş sunt convins că printr-un astfel de management performant putem creşte calitatea actului medical şi a serviciilor oferite pacientului

a declarat dr. Ovidiu Butuc, managerul Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

Comunicat aparatura oftalmologie