Cea de-a treia ediţie a Galei Farmaciştilor din România organizată la începutul lunii decembrie la Muzeul Naţional de Artă din Bucureşt,i a fost de bun augur pentru Farmacia nr. 1 din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, căreia i s-a acordat PREMIUL DE EXCELENŢĂ în activitatea profesională. La eveniment au participat peste 400 de farmacişti din toată ţara, fiind prezenţi de asemenea şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Sănătate.

Acest Premiu a fost o mare onoare pentru mine, personal, și cred că și pentru colege. S-au bucurat când au aflat și sper să ne impulsioneze, pe viitor, să ne perfecționăm și mai mult decât suntem. Ce ne-a calificat pentru acest premiu? Performanța și actul profesional pe care îl desfășoară echipa condusă de mine.”

A declarat Minodora Blaj, farmacist șef Farmacia 1, din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș

Farmacia nr.1 a Spitalului Clinic Judeţean Mureş este o farmacie de circuit închis structurată astfel:

  • depozite de medicamente şi soluţii perfuzabile;
  • depozite de materiale sanitare;
  • receptura şi laboratorul unde se prepară reţete magistrale şi elaborări;
  • oficina unde se preiau, se pregatesc si se elibereaza condicile de medicamente;
  • birou calculatoare, unde se contabilizeaza condicile de medicamente, se intocmesc necesare si se introduc facturii.

Personalul farmaciei este compus din 3 farmacisti primari, 15 asistenti principali de farmacie, un registrator si o ingrijtoare.

Farmacia deserveste un numar de 16 sectii: sectia de Pneumologie, Gastrologie, Urologie, Psihiatrie I, II, Pediatrie, Ortopedie Traumatologie, Medicina Interna, Chirurgie Generala I si II, ATI, Endocrinologie, Nefrologie, Chirurgie Plastica, cu un numar de 800 de paturi.

De asemenea farmacia asigura necesarul de medicamente pentru Programul National de Oncologie si Programul National de Control al Tuberculozei.

Dr. Ovidiu BUTUC, managerul Spitalului Clinic Judeţean Mureş precizează că acest premiu arată de fapt profesionalismul angajaţilor şi calitatea muncii pe care o depun.

“În primul rând doresc să felicit personalul Farmaciei nr.1 din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş pentru premiul obţinut la Gala Farmaciştilor din România, la ediţia din acest an. Este dovada că personalul instituţiei noastre a înţeles că numai prin muncă, devotement şi profesionalism se pot obţine performanţe importante în domeniul sanitar, valori care vor duce sigur la îmbunătăţirea serviciilor medicale faţă de bolnavi. Astfel de realizări vin să arate că nu facem doar declaraţii de dragul imaginii şi că aici chiar muncim pentru a ne atinge obiectivele propuse. De când am preluat conducerea Spitalului Clinic Judeţean Mureş am propus întregii echipe un proiect prin care să reuşim să atingem standardele de înaltă calitate de care să se bucure pacienţii, în cel mai scurt timp posibil. Pentru asta este nevoie de multă muncă, dar sunt convins că întreg personalul medical este capabil să depună eforturi pentru ca Spitalul Clinic Judeţean Mureş să devină una dintre cele mai apreciate unităţi sanitare din regiune”,

a declarat dr. Ovidiu BUTUC, managerul Spitalului Clinic Judeţean Mureş.