În data de 20-21 mai 2016, la Casa de Cultură a Studenților Tg.Mureș, se va desfășura Simpozionul de Anestezie Regională Ecoghidată. Conferința este organizată de Spitalul Clinic Județean Mureș, secția ATI în colaborare cu Societatea Română de Anestezie – Terapie Intensivă, Asociația Română de Anestezie Regională, Centrul pentru dezvoltarea Resurselor Umane “For Life”, și Liga Studenților din Tg.Mures.

Aflat la a IV-a ediție, Simpozionul, cu ecou regional și național, reunește specialiști din centrele medicale principale ale României, lectorii manifestării fiind medici cu experiență importantă în domeniu, care practică aceste tehnici în mod curent: Dr. Lucian Baila (Tg.Mureș), Dr. Radu Tabacaru (București), Conf. dr. Constantin Bodolea (Cluj-Napoca) și Dr. Dan Dîrzu (Cluj Napoca).

Șeful Secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), dr. Lucian Băilă, organizatorul evenimentului, consideră simpozionului de o importanță deosebită pentru participanți și pentru medicii care doresc să cunoască cele mai noi și moderne tehnici în domeniu:

Simpozionul oferă informații și instruire în tehnici anestezice intrate de mai puțin de un deceniu în arsenalul terapeutic ATI. Este vorba de vizualizarea directă a nervilor și țesuturilor din vecinătate cu ajutorul ecografelor de înaltă performanță, administrarea sub control vizual direct a anestezicelor locale și, implicit, evitarea unor posibile complicații, creșterea ratei de succes a manevrelor anestezice. Participanții au posibilitatea de a observa, învăța și exersa pe mulaje și subiecți umani, de a viziona transmisii în direct din sala de operație, având la dispoziție aparatură de înaltă performanță -Managerul Spitalului Clinic Județean Mureș, dr. Dan Sîmpălean, încurajează și susține organizarea acestor evenimente științific-educative:

În acest an au fost organizate sub egida Spitalului Clinic Județean Mureș mai multe manifestări similare, pe domenii variate care au ca scop atât diseminarea cunoștințelor practice și științifice între specialiști, cât și educarea tinerilor medici cu privire la noile tendințe în domeniu. Simpozionul de Anestezie Regională Ecoghidată se încadrează în acest cadru. Pentru spital, și pentru comunitatea academică mureșană, perfecționarea cadrelor medicale are o importanță care nu poate fi măsurată, dar care cuprinde viețile viitoare salvate, durerile viitoare alinate și îndrumarea tinerilor spre această minunată profesie: medicina”