Medicii din cadrul Secţiei Clinice Urologie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş l-au sărbătorit vineri, 28 octombrie, pe domnul Prof. Dr. Radu Mihail Boja, la împlinirea vârstei de 70 de ani. Momentul aniversar coincide cu încheierea activităţii medicale a celui care a efectuat, în anul 1985, prima Nefrolitotomie Percutanată din România.

Mesajul de felicitare din partea întregii echipe a Spitalului Clinic Judeţean Mureş a fost transmis de către managerul instituţiei, Dr. Dan Sîmpălean, care i-a mulţumit medicului pentru întreaga activitate medicală şi realizările ce au dus la evoluţia urologiei din ţara noastră. “Fiecare instituţie şi medicina în general, are în spate persoane de care se leagă realizări unice, performanţa, dezvoltarea sau îmbunătăţirea categorică a tratamentului aplicat bolnavilor. Spitalul Clinic Judeţean Mureş şi medicina din România se pot mândri cu domnul Profesor Dr. Boja, personalitatea marcantă care este şi va continua să fie un model pentru noi toţi. Domnule profesor, vă sunt recunoscător pentru întreaga activitate pusă în slujba cetăţenilor şi vreau să vă mulţumesc, în numele colectivului SCJ Mureş, pentru întreaga moştenire lăsată. Felicitări, vă doresc viaţă îndelungată şi multă sănătate!” a declarat managerul SCJ Mureş în cadrul evenimentului.

La Simpozionul Aniversar au luat parte medici urologi din judeţul Mureş şi din ţară, reprezentanţi ai instituţiilor publice din judeţul Mureş şi prietenii apropiaţi ai domnului profesor. Întâlnirea a fost moderată de Conf. Dr. Martha Orsolya, aceasta fiind gazda evenimentului. Printre invitații din afara județului Mureș s-au numărat Prof. Dr. Ioan Coman (Cluj Napoca), Prof. Dr. Viorel Jinga (București), Prof. Dr. Gheorghe Bumbu (Oradea), Prof. Dr. Viorel Tode (Constanța), Prof. Dr. Radu Constantiniu (București) și Prof. Dr. Ioan Ioiart (Arad). Scrisori și cuvinte de laudă au fost trimise din Ungaria (Prof. Dr. Toth Csaba, Prof. Dr. Romics Imre) și Republica Moldova (Prof. Dr. Adrian Tănase).

Prof. Dr. Radu Mihail Boja, fost şef al Secţiei Clinice Urologie, a primit o serie de distincţii şi premii de-a lungul carierei, printre care se numără diploma de excelenţă a Academiei de Ştiinţe Medicale din România şi diploma de excelenţă pentru întreaga activitate, acordată de Ministrul Sănătăţii, în anul 2011.

Biroul de Presă al Spitalului Clinic Judeţean Mureş