Clinica de Urologie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş în colaborare cu Asociația Urologică Prof.Dr.Dorin Nicolescu – Târgu-Mureş derulează un program de consultaţii gratuite care se adresează bărbaţilor  cu vârste cuprinse între 50 şi 65 ani. Programul de screening gratuit este dedicat mureşenilor care nu prezintă afecţiuni urologice diagnosticate. Scopul acestor consultaţii este de a diagnostica diferite tulburări micţionale la bărbaţi, precum şi de a depista precoce cancerul de prostată.

Programările pentru consultaţii se vor face personal, în data de 6 decembrie 2016, între orele 11.00-13.00, la Ambulatoriul Clinicii de Urologie, situat pe strada Gheorghe Marinescu nr.1 (la parter). Programul de Screening se va derula în zilele de 7 şi 8 decembrie 2016, la sediul clinicii din Târgu-Mureş.

Consultația presupune efectuarea anamnezei,examenului clinic, a ecografiei reno-vezicale şi examenul de urină. Simptomele care pot anunţa o afecţiune urologică la bărbaţi sunt: creşterea frecvenţei urinărilor, atât pe timpul zilei cât şi noaptea,  jet urinar mai slab, uneori întrerupt, urinarea dificilă, urmarea putând fi golirea incompletă a vezicii urinare.

Consultul urologic periodic precum şi efectuarea investigaţiilor recomandate sunt  necesare pentru a stabili un diagnostic  corect, pentru a trata eventualele afecţiuni existente, pentru a  îmbunătăţi simptomatologia şi pentru a evita apariţia complicaţiilor sau progresia bolii. Consultaţiile efectuate o dată pe an, chiar şi în lipsa simptomelor,  pot  salva  viaţa – a declarat coordonatoarea Programului de Screening, Conf. Univ. Dr. Mártha Orsolya, şefa Clinicii de Urologie.

Programul de Screening gratuit nu este o noutate în cadrul SCJ Mureş, Clinica de Urologie având un calendar anual destinat prevenţiei acestor afecţiuni.

Spitalul Clinic Judeţean Mureş continuă să acorde o atenţie deosebită prevenţiei, iar programul ce se va derula în zilele de 7 şi 8 decembrie este un exemplu bun în acest sens. Îi aşteptăm pe toţi cei interesaţi la înscrierile din data de 6 decembrie şi suntem convinşi că interesul mureşenilor pentru această campanie va fi unul crescut – afirmă managerul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, Dr. Dan Sîmpălean.

Biroul de Presă al Spitalului Clinic Judeţean Mureş