• Ziua Mondiala a Diabetului (14 noiembrie)

Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, în zilele de 15-16 noiembrie 2012, Spitalul Clinic Județean Mureș a derulat o campanie de prevenție, în cadrul căreia locuitorii orașului erau îndrumați să-și testeze gratuit glicemia la Policlinica 2. Astfel, în urma acestei campanii aproape 450 de mureşeni şi-au măsurat glicemia gratuit, 72 de persoane au fost depistate cu glicemii foarte mari (cazuri noi care nu se știau ca fiind diabetici) și îndrumate spre investigații mai amănunțite. Această acține de testare gratuită a glicemiei, organizată de Spitalul Clinic Județean Mureș, a avut ca scop sensibilizarea și informarea populației generale din Tîrgu Mureș cu privire la importanţa prevenţiei diabetului şi cunoaşterea factorilor de risc care determină apariţia bolii, precum şi îmbunătăţirea vieţii persoanelor cu diabet.

 

  • Programul „Stop Fumat”/ Ziua Mondială Fără Tutun (31 mai)

In perioada 22-31 mai 2013, Centrul Stop Fumat din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș a derulat o campanie de prevenție a bolilor prin abandonarea fumatului.

Campania s-a adresat atât nefumătorilor, în special tinerilor, cât și fumătorilor, prin determinarea acestora de a renunța la fumat.

Aproximativ 30 de fumători s-au adresat Centrului Stop Fumat în această perioadă, față de 10-15 fumători cât se adresau în mod normal.

În cadrul campaniei, pe lângă consiliere și tratament, fumătorii au beneficiat și de o spirometrie gratuită.

Campania a fost premergătoare zilei de 31 mai, când, în fiecare an,  Organizaţia Mondială a Sănătăţii celebrează “Ziua Mondială Fără Tutun”, fiind scoase în evidenţă riscurile de sănătate asociate consumului de tutun.

 

  • Săptămâna Europeană a afecțiunilor prostatei – “Saptămâna Urologiei” (16-20 septembrie)

Clinica de Urologie a Spitalului Clinic Județean Mureș a derulat un program de screening gratuit de prostată, în zilele de 13 și 16 septembrie 2013.

Scopul actiunii a fost de a informa populatia cu privire la simptomele si pericolele ignorării patologiei prostatice și a atrage atentia asupra faptului că afecțiunile prostatei influențează negativ calitatea vieții bărbaților cu vârsta de peste 50 de ani.

Astefel, 147 de mureşeni, cu vârste între 50-90 de ani, au participat la screeningul gratuit de prostată.

Din cei 147 de pacienţi care s-au adresat în aceste zile Clinicii de Urologie, 4% au fost suspectaţi clinic de cancer de prostată şi au fost trimişi la investigaţii suplimentare, în vederea stabilirii diagnosticului corect şi a tratamentului corespunzător.

Din totalul de pacienţi, 93% au fost la primul consult de specialitate la medicul urolog, doar 7% aflaţi sub tratament de urologie. De asemenea, din cei 147 de pacienţi, 6% aveau boli asociate urologice şi 2% ne-urologice.

Aproape 61% dintre pacienţii participanţi la screening sunt din categoria de vârstă 60-70 de ani.

Program de vizită
Marti: 
15:00 – 17:00
Joi: 
15:00 – 17:00
Sambata: 
15:00 – 17:00
Duminica: 
15:00 – 17:00
Contact rapid

Adrese Utile
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com