Secția Clinică Obstetrică Ginecologie a Spitalului Clinic Județean Mureș este situată pe str. Koteles Samuel nr.29.Este o clinică cu tradiție în specialitatea Obstetrică Ginecologie, a funcționat și înainte de construirea Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș. Clinica Obstetrică Ginecologie Târgu Mureș asigură asistența nașterilor normale dar și urgențele și marile urgențe obstetricale.

Număr paturi: 55 paturi obstetrică ginecologie, din care 5 paturi ATI, 5 paturi spitalizări de zi.

Există o preocupare permanentă a colectivului de medici pentru auto perfecţionare şi introducerea celor mai noi tehnici chirurgicale în tratamentul pacienţilor vizând în special tehnicile miniminvazive care asigură un traumatism chirurgical mai mic şi o vindecare mai rapidă.

În secția noastră sunt pregătiți studenți și medici rezidenți în specialitatea obstetrică-ginecologie, fiind secție Clinică în cadrul U.M.F.S.T

Se efectuează operații cezariene elective și de urgență, se efectuează manevre obstetricale. În clinica noastră se asigură tratamentul chirurgical al afecțiunilor ginecologice: tratamentul fibroamelor uterine, al cancerului: de col uterin, vulvar, de corp uterin, vaginal, ovarian, tubar, al prolapsului genital, al incontinenței urinare la efort, precum și al anumitor patologii feminine. Intervențiile se fac pe cale clasică sau laparoscopică. Clinica desfăşoară activitate specifică de chirurgie ginecologică atât în condiţii de programare cât şi în urgenţă şi ambulatoriu. Se efectuează în medie 300 operaţii ginecologice și 500 de operații cezariene pe an.                       Aria intervenţiilor chirurgicale este foarte vastă de la operaţii simple la operaţii foarte complexe, unele cazuri de incontinența urinară la efort se tratează prin tehnica TOT, aceasta fiind o tehnică de actualitate.

Tuturor bolnavelor internate, fie ginecopate, fie gravide, li se efectuează examen cito-Papanicolaou pentru depistarea cancerului preclinic de col uterin,. Tot în secția noastră se efectuează examen cito-tumoral Babes-Papanicolaou, gratuit în cadrul programului Național de depistare a leziunilor precanceroase de col uterin.

Finalizarea diagnostică și terapeutică a cazurilor depistate la screening se face în Blocul Operator ( biopsii, chiuretaje biopsice, interventii chiurgicale), in medie 350 de interventii pe an. Serviciile noastre sunt solicitate inclusiv de pacienţi cu domiciliul în alte județe, precum Bistrița, Brașov, Neamț etc.

Compartimentul  Bloc Operator  din cadrul clinicii funcționează  cu 3 săli de operaţie: o sala de operație în  Blocul Operator Ginecologie, o sală  de operație în Blocul Operator Obstetrică și  o sală de operație de la subsolul clădirii de Obstetrică care se află în renovare,. În acest compartiment iși desfășoară activitatea 9 asistenți medicali.

CSecția noastră clinică are în dotare o linie de  laparoscopie STORZ, un aparat ce folosește  o  technică de ultima generație de sigilare a vaselor( tip LIGASURE) și un aparat ce folosește  technica cu ultrasunete. Clinica Obstetrică Ginecologie mai are în dotare un Colposcop,2 aspiratoare chirurgicale, 4 Ecografe de ultima generație  și 4 Cardiotocografe

Medicii Secției Clinice Obstetrică-Ginecologie sunt următorii:

Șef Secție: Prof.Dr.Mărginean Claudiu,  Conf. Dr.Rădulescu Carmen

Șef de lucrări Dr.Gîrbovan Ovidiu

Șef de lucrări Dr. Gliga Marius

Medic primar Dr.Maior Maria

Medic primar Dr.Popa Carmen

Asistent universitar Dr. Grif Caterina Miladi

Asistent universitar Dr. Ilyes Levente

Asistent universitar Dr. Grama Ovidiu

Șef de lucrări Andrei Sorin

Medic primar Dr. Dutcus Ioan ( coordonator Bloc Operator).

Clinica Obstetrică Ginecologie își desfășoară activitatea  cu 40 asistente medicale și  cu un asistent medical șef care coordonează activitatea

Asistent  șef: Suciu Luminița Camelia

Asistenți medicali: Adorjan Anna –Blanka, Almasan Lavinia, Anghelina Erika, Astilian Liliana L, Ban Aurelia, Bartos Melania, Bodo Cristina, Bodo Julianna I, Blaga Eugenia, Cribdilean Nicoleta, Cseke Codruta, Cerghizan Maria C, Chertes Raluca A, Costea Aurelia E, Czego Judit, Dan Floarea, Dascal Maria, Ferenci Kinga, Gramada Mihaela G, Harsan Maria, Kovacs Ildiko, Costea Alina T, Mateiu Maria –D, Matis Eva, Moldovan Ioana M, Morar Erika, Naznean Ionela C, NegreaAdela, Oprisor Cristina L, Pacurar Meda, Piscureanu Carla, Pol Lavinia, Pop Maria, Ratiu Maria I, Radu Alina Cristina, Salagean Monica B, Samson Ana Alina, Sanda Laura D, Vercherean Adela, Sofron Monica.

Bloc Operator

Asistent șef compartiment: Pășcan Ioan Daniel

Asistenți medicali: Bercea Dorina, Demian Magdolna, Enachescu Marian, Girbe Sebastian, Kovacs Judith, Marginean Andrea, Muresan Ramona, Pirlea Maier Ana, Raduly Laura.

Tg-Mures, str.Koteles Samuel nr.29

Telefon 0265-262288

Program de vizită
Marti: 
15:00 – 17:00
Joi: 
15:00 – 17:00
Sambata: 
15:00 – 17:00
Duminica: 
15:00 – 17:00
Contact rapid

Adrese Utile