Cu ocazia zile de 5 Mai, ZIUA MONDIALA A IGIENEI MÂINILOR, Spitalul Clinic Județean Mureș a demarat campania de conștentizare a importanței igienei mâinilor în prevenirea infecțiilor.

Cu ocazia zilei de 5 Mai, ZIUA MONDIALĂ A IGIENEI MÂINILOR, Spitalul Clinic Județean Mureș a demarat campania de conștentizare a importanței igienei mâinilor în prevenirea infecțiilor.

Scopul acestei campanii este de a crește complianța igienei mâinilor în rândul personalului medico-sanitar și auxiliar, dar și de conștentizare a importanței manoperelor de curățare și dezinfectare a tegumentelor în prevenirea transmiterii infecțiilor asociate asistenței medicale.

În campania de susținre a igienei mâinilor din acest an, s-au alăturat într-un număr mare medici, asistenți medicali, infirmiere, ingrijitoare de curățenie.

Deși din anul 2020 Spitalul Clinic Județean Mureș a fost desemnat de către Ministerul Sănatății spital care acordă îngrjirea pacienților Covid-19, forme ușoare, medii și severe, campania de conștentizare a efectuări corecte a igieniei mâinilor în rândul personalului medico-sanitar și auxiliar a fost continuă. Instruirile repetate au fost centrate pe efectuarea corectă a inginei mâinilor și importanța deosebită pe care o au aceste simple gesturi în transmiterea Covid-19.

Dovezile în timpul acestor 2 ani de pandemie ne-au arătat că igiena mâinilor este foarte importantă pentru protejarea cadrelor medicale împotriva acestui virus. În acestă perioadă, campania igienei mâinilor a crescut, personalul medical a conștentizat importanța celui mai simplu gest, acela de a dezinfecta mâinile cu antiseptic sau de a spăla mâinile cu apă și săpun.

,, Împreună contribuim la siguranța în spitale,,