[vc_row][vc_column][vc_tta_tabs][vc_tta_section title=”Descriere” tab_id=”1482789654135-0fb4e132-186a”][vc_column_text]

Clinica Chirurgie, din cadrul Spitalul Clinic Judetean Mures,  este una din cele mai vechi clinici de chirurgie din Targu-Mures, clinica de care sunt legate nume ale unor personalitati de marca ale chirurgiei romanesti cum ar fi: Prof. Dr. Papai Zoltan, Prof Dr. Bancu V. Emilian, Prof. Dr. Traian Georgescu, Prof. Dr. Copotoiu Constantin.

In aceasta locatie a functionat prima clinica de chirurgie din Targu-Mures avand ca si conducator pe Prof. Dr. Matyas Matyas din anul 1945 odata cu infiintarea Institutului de Medicina si Farmacie din Targu-Mures si pana in anul 1956.

Clinica Chirurgie, este o clinica universitara, aproape toti medici fiind cadre didactice universitare. Pe langa activitatea operatorie in clinica se desfasoara atat activitati didactice cu studentii de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu-Mures, cat si activitati de cercetare, in diverse domenii de interes.

Conducerea Clincii este asigurata din 2004 de catre Prof. Dr. Coros Marius Florin, medic primar chirurg provenit de la scoala de chirurgie a Prof. Dr. Bancu V. Emilian, fondatorul chirurgie moderne muresene din cadrul Clinicii Chirurgie I, unde a activat timp de 20 ani sub indrumarea acestuia si alaturi de Prof. Dr. Copotoiu Constantin, ambii rectori ai Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu-Mures.

Clinica Chirurgie functioneaza la etajul doi in cladirea principala a Spitalului Clinic Judetan Mures, cladire istorica fiind este situata in “zona clinicilor”, zona rezidentiala cu bogata vegetatie si multe parcuri, ferita de tumultul si vacarmul urban, intr-un mediu ce ofera conditii optime pentru insanatosirea grabnica a bolnavilor. In apropiere se afla campusul Universitatii de Medicina, Farmacie, Stiinta si Tehnologie din Targu-Mures, Centrul Cultural MIHAI EMINESCU si alte unitati medicale (Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, Clinca de Ortopedie II, Clinica ORL, Clinica de Oncologie, etc).

Spitalul dispune de o parcare in curte pentru angajati si de o parcare exterioara pentru vizitatori. In curtea spitalului exista un spatiu verde amenajat si dotat cu banci unde bolnavii isi pot petrece cateva momente in aer liber.

Spitalul in care functioneaza Clinica Chirurgie este dotat cu aparatura de investigatie de inalta performata asigurand astfel o buna explorare preoperatorie a bolnavilor, existand de asemenea o foarte buna colaborare cu toti medicii din celelalte specialitati.

[/vc_column_text][/vc_tta_section]

[vc_tta_section title=”Servicii” tab_id=”1482789654192-407289a6-7bca”][vc_column_text]

Clinica Chirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judetean Mures ofera servicii de chirurgie generala fara discriminare (consultatii si tratamente) in ambulatoriu si pe sectie, in regim de internare continua sau spitalizare de zi, atat prin programare cat si in urgenta, sau la cerere. Internarile care nu reprezinta urgente se fac prin programare fiind necesare documentele specifice (bilet de trimitere, dovada asigurarii medicale, act de identitate, etc) cu exceptia internarilor la cerere (si acestea tot prin programare).

Clinica dispune de o dotare materiala si cu aparatura perfomanta care asigura servicii medicale de calitate. Intreaga noastra activitate este ghidata in primul rand de principiul fundamental al medicinii „Primum Nil Nocere” adica întâi de toate, nu face rău. In acest sens, pacientii internati care nu sunt suficienti investigati, vor fi investigati, si in cazurile in care interventia chirurgicala nu se impune, este contraindicata sau depaseste competentele noastre, pacientul va fi externat cu recomandarile de rigoare. Sectia de chirurgie nu trebuie, in schimb confundata de catre pacienti cu o sectie de investigatii medicale complexe in care se fac investigatii de tot felul la cerere. De principu, in clinica se interneaza pacientiii investigati in prelabil la care exista o indicatie de tratament chirurgical de chirurgie generala. Al doilea principiu dupa care se ghideaza activitatea noastra este cel al invazivitatii minime. Adica, acolo unde este posibil, vom incerca sa aplicam tehnicile care traumatizeaza cat mai putin pacientul cum ar fi cele prin abordul laparoscopic si/sau percutane ghidate imagistic.

Medicii angajati ai clinicii sunt in permanenta preocupati de perfectionarea profesionala, si de introducerea celor mai noi tehnici chirurgicale, cu atat mai mult cu cat marea lor majoritate sunt cadre didactice, care predau la UMFST din Targu-Mures, fiind astfel obligati la un standard profesional inalt.

Serviciile oferite de Clinica Chirurgie sunt foarte variate.

Chirurgia generala, este axata in principal pe cea abdominala (defecte parietale, patologia paratului digestiv, etc.) dar abordeaza si alte regiuni anatomice (patologie venoasa, a glandei mamare, a glandei tiroide, etc.). Dotarea cu materiale si aparatura face posibila o gama foarte variata de operatii. Utilizam plase de calitate pentru defectele parietale, implanturi de camere pentru chimioterapie, aparate de sutura mecanica (staplere), etc. In utilizarea aparatelor de sutura mecanica avem una din cele mai mari si indelungate experiente din tara. Acestea fac posibile anastomoze in zone foarte dificile si mai ales prin abord minim invaziv laparoscopic.

Chirurgia oncologica – este un domeniu de interes deosebit efectundu-se interventii chirurgicale dintre cele mai laborioase (duodenopancreatectomii, gastrectomii totale, colectomii subtotale, esofagoplastii, neck dissection etc.) Marea majoritate a cazuisticii este reprezentata de cancerul colo-rectal in care avem o experienta deosebita. In cancerul mamar suntem printre putinele clinici din tara care a utilizeaza de rutina biposia mamara ecoghidata si depistarea ganglionului santinela prin utilizarea trasorilor coloranti, bazandu-ne si pe deosebita colaborare cu Departamentul de Morfopatologie, Clinica de Oncologie si serviciul de Medicina Nucleara.

Chirurgia laparoscopica – fiind prima clinica din Tg.-Mures dotata cu aparatura de chirurgie laparoscopica, personalul medical are o experienta bogata in acest domeniu, practicandu-se diverse interventii chirurgicale laparoscopice atat de baza (colecistectomii, apendicectomii, etc) cat si de chirurgie avansata (colectomii, rezectii de rect, gastrectomii, hernii haiatale, splenectomie, suprarenalectomie, nefrectomie, etc). Aproape toata gama de interventii abdominale clasice a fost abordata si laparoscopic in clinica noastra.

Chirurgia endocrina – este axata in special pe patologia glandei tiroide efectuandu-se neck disection pentru neoplasme si de alte etiologii, dar si suprarenalectomii laparoscopice.

Chirurgia bariatrica (operatii pentru slabire) – reprezinta o preocupare mai recenta a colectivului de medici care au urmat cursuri de perfectionare atat in tara cat si in strainatate. Se efectuateaza in principal operatia de micsorare a stomacului (gastric sleeve) cu rezultate excelente pentru sanatatea pacientului care „scapa” de o serie de boli asociate obezitatii cum ar fi hipertensiunea arteriala, dar mai ales diabetul zahatat tip 2 cu consecinta prelungirii semnificative a sperantei de viata a acestor pacienti.

In ambulatoriile de specialitate se efectueaza pansamente, indepartarea firelor si a tuburilor de dren, dar si mici interventii chirurgicale in anestezie locala. Totodata, abulatoriile fiind dotate cu ecografe se pot efectuat atat investigatii cat si punctii sau biopsii ecoghidate.

[/vc_column_text][/vc_tta_section]

[vc_tta_section title=”Dotari” tab_id=”1482789657678-3325946d-abb6″][vc_column_text]

Clinica Chirurgie dispune, la etajul 2 al imobilului, de o sectie hoteliera cu 67 paturi (44 sectia aseptica si 23 paturi sectia septica) repatizate in saloane de cate 7, 4 si 3 paturi si o rezerva cu 1 pat. Fiecare salon este dotat cu grup sanitar propriu, cu paturi moderne pe rotile, noptiere, lenjerie noua, TV LCD, internet wireless, sistem de avertizare in caz de urgenta. Pe langa saloane exista spatii anexe ca: sali de tratament, oficiu, camere de depozitare, camera medici, camera de garda, camera IT, camera pentru ecografie si o sala de demonstratii pentru studenti. Accesul pe sectie se poate realiza atat pe scari cat si cu ajutorul a 3 lifturi.

La acelasi nivel se afla situat blocul operator (format din 4 sali de operatie aseptice si una septica cu acces separat) precum si compartimentul de terapie intensiva (ATI).

La parter, Clinica dipune de un Ambulatoriu de specialitate integrat unde sunt consultati si tratati pacientii cu bilete de trimitere, precum si o incapere de primiri urgente. La pater se mai afla o sala de demonstratii unde se desfasoara diverse activitati (raport de garda, sedinte, activitate didactica, etc).

Totodata, Clinica mai dispune de un alt ambulatoriu de specialitate situat intr-o alta zona din oras, aproape de un cartier intens populat, (Policlinica II) incercand astfel deconsgestioneze activitatea dintr-un singur ambulator si sa ofere servicii cat mai aproape de aglomeratia urbana.

Sectia de chirurgie: instrumentar chirurgical, materiale sanitare, tensiometre, termometre, barbotoare cu oxigen, aspiratoare, pulsoximetru, glucometru, ECG, monitor, trusa de resuscitare, ecograf cu 3 sonde, etc

Bloc operator: mese chirurgicale, lampi scialitice, electrocautere, LigaSure, Thunderbit, aparat de hemostaza cu argon, aspirator central si electrice, turn de laparoscopie si instrumentar aferent, coledocoscop, pistol de punctie biopsie mamara, aparat gamadetectie pentru ganglionul santinela, staplere, instrumentar chirurgical, materile sanitare, aparate de sterilizare cu abur si plasma, etc

Saloane: paturi pe rotile, noptiere, barbotoare, aspiratie centrala, televizor, grup sanitar propriu cu dus.

[/vc_column_text][/vc_tta_section]

[vc_tta_section title=”Personal” tab_id=”1482789658359-8e7022db-38a4″][vc_column_text]

Medici:

 • Prof. dr. COROS MARIUS – medic sef sectie
 • GYORGY FAZAKAS ISTVAN – medic primar
 • REDIS DAN – medic primar
 • DAMIAN VASILE – medic primar
 • PASCARENCO GHENADIE – medic primar
 • SORLEA SORIN – medic primar
 • COZMA DAN – medic primar
 • CRACIUN CALIN CORIOLAN – medic primar
 • ROSCA ANCUTA NOELA – medic primar
 • GEORGESCU RARES – medic primar
 • BOTIANU PETRE VLAH HOREA – medic primar

Cadre medii

 • DAN EUGENIA – asistent medical sef
 • BABA CORINA TEODORA – asistent medical
 • BALOGH MARGIT – asistent medical
 • BALOS EMANUELA – asistent medical
 • BARSAN ANA MARIA – asistent medical
 • BERNASCHI DIANA – asistent medical
 • BUCUR LOREDANA MARIA – asistent medical
 • BUKKI ILDIKO – asistent medical
 • CETERAS DANIELA – asistent medical
 • CHETEG CAMELIA T – asistent medical
 • CHIBULCUTEAN RALUCA ALEXANDRA – asistent medical
 • COLDEA ANDRADA ANCUTA – asistent medical
 • COMAN SANDA MIHAELA – asistent medical
 • FRUNZA SORIN FLORIN – asistent medical
 • GABOR VIORICA – asistent medical
 • GYORFI IBOLYA – asistent medical
 • KOLCSAR KINGA ANNAMARIA – asistent medical
 • KUSZKO TUNDE IBOLYA – asistent medical
 • LOGA COSMINA GEORGETA – asistent medical
 • LUCA MONICA LIUTA – asistent medical
 • MAGYAROSI ILONA MATILD – asistent medical
 • MARE GABRIELA ADELINA – asistent medical
 • MIHAI JUDIT – asistent medical
 • MOLDOVAN GABRIELA – asistent medical
 • MOLDOVAN RODICA – asistent medical
 • NEAGOE GABRIELA – asistent medical
 • PANTEA NICOLETA IONELA – asistent medical
 • RUNCAN ALINA CODRUTA – asistent medical
 • RUSU ELENA – asistent medical
 • RUSU LENUTA – asistent medical
 • SENES LILIANA – asistent medical
 • SMEU MARIANA – asistent medical
 • SZAKACS RAMONA DANIELA – asistent medical
 • TAGEAN LOREDANA ADRIANA – asistent medical

Cadre medii

 • Cristina Teodora Boilă – Asistenta sefa bloc operator
 • Cioancă Anastasia – asistenta medicala instrumentara
 • Gândilă Liliana– asistenta medicala instrumentara
 • Hădărean Cristina– asistenta medicala instrumentara
 • med.gen. Incze Maria– asistenta medicala instrumentara
 • Tovissi Melinda– asistenta medicala instrumentara
 • Stoica Daniela Maria– asistenta medicala instrumentara
 • Strete Liliana Lucia– asistenta medicala instrumentara
 • Mătieș Corina– asistenta medicala instrumentara
 • Gyorgy Annamaria– asistenta medicala instrumentara
 • Kovacs Erika Claudia– asistenta medicala instrumentara
 • Mănișor Jenica– asistenta medicala instrumentara
 • Istvanfi Noemi Marta– asistenta medicala instrumentara
 • Cioba Eniko– asistenta medicala instrumentara
 • Teban Szidonia- – asistenta medicala instrumentara

[/vc_column_text][/vc_tta_section]

[vc_tta_section title=”Imagini” tab_id=”1482789669578-4306010a-fbd5″][/vc_tta_section]

[vc_tta_section title=”Informatii/Programari” tab_id=”1482789670500-4569b34f-5e51″][vc_column_text]

Adresa: Strada Gheorghe Marinescu Nr 1, etaj 2, Targu-Mures, 540103, Jud. Mures

Telefon: centrala 0265.215133,

Fax: 0365.430.385

Programari

 • Programari pentru internari continue si de zi

Zilnic (nonstop) – telefon: 0265.215133 interior 293

 • Programari pentru ambulatoriu

Luni – Vineri, intre orele 7 – 14. Telefon 0265.215133 interior 258

Pentru rezultatul histopatologic informatii la telefon: 0365.882630 sau  0265.215133 interior 215 intre orele 12-15.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_tabs][/vc_column][/vc_row]

Program de vizită
Marti: 
15:00 – 17:00
Joi: 
15:00 – 17:00
Sambata: 
15:00 – 17:00
Duminica: 
15:00 – 17:00
Contact rapid

Adrese Utile
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com