Comunicat de presă – Sajtóközlemény

Colectivul de medici din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș a primit Diploma de Recunoștință de la Colegiul Medicilor din România, pentru contribuția și implicarea avute în gestionarea și lupta cu pandemia de COVID-91.

Diploma a fost acordată în cadrul ceremoniei ”Medicul Român pentru România”, și este semnată de Președintele Colegiului Medicilor din România, Prof. Univ. Dr. Daniel Coriu.

Aceasta este cea mai recentă distincție acordată Spitalului Clinic Județean Mureș.

Reamintim că în data de 7 aprilie 2022, dr. Gîrbovan Elena Cristina și dr.  Brândușa Țilea au primit Meritul Sanitar în grad de Cavaler, distincție acordată de Președintele României.

În 6 mai 2022, în cadrul ședinței Consiliului Reprezentanților Unionali din 6 mai de la Cluj-Napoca, UDMR a acordat distincția ”Bradul de Argint” directorului medical al Spitalului Clinic Județean Mureș, dr. Ianoși Edith Simona.

O altă distincție care ne onorează este Fibula de la Suseni, acordată de Instituția Prefectului – Județul Mureș doctorilor Anca Meda Georgescu și Mircea Stoian, în data de 1 decembrie 2020.

”Aceste distincții ne onorează în primul rând și vin ca o recunoaștere și o recunoștință față de munca depusă de colectivul Spitalului Clinic Județean Mureș de-a lungul anilor și în special pe timpul pandemiei de COVID. A fost o perioadă dificilă dar pe care am reușit să o gestionăm cu succes și am reușit să ne facem cu onoare datoria pe care ne-am asumat-o, aceea de a salva vieți. Mulțumesc colegilor mei pentru perseverența și profesionalismul de care au dat dovadă în toată această perioadă!”, a declarat managerul Spitalului Clinic Județean Mureș, dr. Ovidiu Gîrbovan.

A Maros Megyei Klinikai Kórház orvosi közössége a Romániai Orvosi Kollégium elismerő oklevelében részesült a koronavírus okozta járványidőben tanusított helytállásáért, elhivatottságáért.

A Romániai Orvosi Kollégium elnöke, Prof. Univ. Dr. Daniel Coriu által aláírt oklevelet a „Román orvos Romániáért” ünnepség keretein belül adták át, amely a Maros Megyei Klinikai Kórház legújabb kitüntetése.

Nemrég, 2022 április 7-én a Maros Megyei Klinikai Kórház két orvosa, Dr. Gîrbovan Elena Cristina és Dr. Brândușa Țilea Románia elnöke, Klaus Werner Iohannis által adományozott magas kitüntetésben, az Egészségügyi Érdemrend Lovagi fokozatában részesültek.

2022 május 6-án, az RMDSZ Szövetségi Képviselők Tanácsának kolozsvári ülésén az Ezüstfenyő-díjat adományozták Dr. Ianoși Edith Simonának,  a Maros Megyei Klinikai Kórház orvosigazgatójának.

Egy másik megtisztelő kitüntetés, a Maros Megyei Prefektúra által, 2020 december elsején adományozott  “Fibula de la Suseni” díj, amelyben Dr. Anca Meda Georgescu és Dr. Mircea Stoian orvosok részesültek.

“Megtisztelőek ezek a kitüntetések, amelyeket a Maros Megyei Klinikai Kórház munkaközössége az elmúlt években, különösen a koronavírus okozta világjárvány időszakában végzett munkájáért kapott. Nehéz időszak áll mögöttünk, de sikerült becsülettel, hivatásunkhoz méltón teljesítenünk kötelességünket, az életmentést. Köszönöm kollégáimnak azt a kitartást és profizmust, amiről ebben az időszakban tanúságot tettek!” – Dr. Ovidiu Gîrbovan,  a Maros Megyei Klinikai Kórház kórházmenedzsere.