BINE AȚI VENIT

Spitalul Clinic Judetean Mures este o unitate sanitară publică cu paturi, de interes local, judeţean şi regional. Tipurile de servicii medicale acordate de Spitalul Clinic Judeţean Mureş sunt: preventive, curative, de recuperare şi paliative, de îngrijire în caz de graviditate şi maternitate, precum şi a nou-născutului. În afara gamei variate de servicii medicale, în spital se desfăşoară şi activităţi de învăţământ medico-farmaceutic, postliceal, universitar şi postuniversitar, de educaţie medicală continuă, precum şi de cercetare ştiinţifică medicală.

Specificul secţiilor, dotarea cu aparatură medicală complexă şi personalul medical specializat determină ca cererea pentru serviciile medicale furnizate de către spital să fie la cote ridicate şi angajează conducerea spitalului în procese decizionale care să conducă la creşterea performanţei şi profesionalismului actului medical spitalicesc.

Colectarea deșeurilor de medicamente

Conform Instrucțiunilor 6226 / 2024 privind modalitatea de gestionare a deșeurilor de medicamnete neutilizate și / sau expirate provenite de la populați, Spitalul Clinic Județean Mureș a pus la dispoziție un spațiu destinat pentru colectare, începând cu data de 1 Iulie 2024.

Punctul de colecatre a deșeurilor de medicamente se află în cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Județean Mureș situat pe  B-dul 1 Decembrie 1918 nr. 28, predare de către populație se va face  respectând  programul de colectare după cum urmează:

  • Marți între orele 16:00-19:00;
  • Vineri între orele 15:00-18:00;

Excepție fac  medicamentele cu substanțe psihotrope și stupefiante care se returnează conform declarației sub semnatură, farmaciei de unde au fost achiziționate pe formularul tipizat de rețetă.

Recomandări privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)

Protejați-vă, evitați contactul direct!

DESPRE SPITAL

Spitalul Clinic Județean Mureș are în prezent un număr de 1182 paturi distribuite în 21 de secții și 4 compartimente (68% specialități medicale, 28% specialități chirurgicale și 4% ATI). Majoritatea sunt secții clinice care funcționează în sistem pavilionar fiind distribuite pe întreg teritoriul municipiului Târgu – Mureș.​

Resursele umane ale spitalului totalizează 1865 angajați

234

MEDICI

361

REZIDENTI

814

PERSONAL SANITAR MEDIU

400

PERSONAL SANITAR AUXILIAR